4 Sept 2010

Banana Bread Pudding


バナナブレッドのプディングは

はがしてしまいたい

すりきずの
かさかさ

かさぶたの

味がした





バナナブレッドのプディングを食べながら一緒に泣こう
という計画を立てた私たちは
今日の昼下がりにそれを実行した。


複雑な心の回路をどうシンプルにするかを話し合ったけれど、
それは「ハッピーであること」に行き着いた。
ひねくれて、素直にそこに行けなかった私たちは、
とても回りくどい方法ばかりとって、
いろいろなものを疑いながら問いただしていたけれど、
年もとってきたことですし、
私たちは素直にそこへ行き着いてみる事にした。





2 comments:

Laura said...

your blog is soo cool! i wish i would understand more though :) could you give me the recipe for the banana-bread pudding in english?? thanks :D

Risakovska said...

Thank you for your comment Laura!
"Banana-Bread Pudding"is actually from old Japanese girls comic.

Here is the recipe.

"Banana-Bread Pudding"

Banana 2
Crust from 2-3 slices of bread
Milk 1.5 Cup
Egg  3
Sugar 3/4 Cup
Brandy
Powdered Sugar  

1. Mix the eggs, milk and sugar and add splash of brandy to make pudding base.

2. Add the crusts and leave to absorb the mixture in (1) for 3-4 hours.

3. Fry the sliced bananas in butter.

4. Pre-heat the oven to 180 degrees.

5.Oil a baking dish and lay the crusts (2). Add the bananas on top and bake for 30 mins.

6. Allow it to cool and place in the fridge.

7.Sprinkle with powdered sugar and serve.